Gabi werd in 1964 geboren in Syrië om in 1979 naar Israël te emigreren. Toen startte hij ook met zelfverdediging onder leiding van Rafi Algrisi. Na 2 jaar zette hij zijn opleiding verder bij Eli Avigezer en Imi Sde Or (Lichtenfeld), oprichters van Krav Maga.

In 1982 neemt hij deel aan het examen om assistent instructeur te worden bij het Krav Maga Union. Hij slaagt met onderscheiding om dan in 1985 officieel instructeur te worden na een 3 jaar trainen in het Wingate Institute (Israël). Datzelfde jaar slaagt hij erin om de zwarte gordel (1ste dan) te verkrijgen onder het toezicht van Imi Sde Or (Lichtenfeld) en Eli Avigezer.
In 1985 sluit hij zich aan bij het leger, word hij sergeant en verkrijgt hij volgende diploma’s:

Combat Instructor
Fitness and Physical Education Instructor
Krav Maga Instructor

Gedurende deze periode bij het leger, werd hij hoofdinstructeur voor kandidaat instructeurs en voor soldaten in het « combat school ». Elitetroepen zoals Seyarret Matkal, Golani en Magav (elitetroepen verantwoordelijk voor de grenswacht) werden toen door Gabi getraind.

Zijn hoofdactiviteit gedurende de daaropvolgende jaren was het opleiden van militaire Krav Maga instructeurs tot hij in 1988 het leger verliet. Toen richtte hij zijn eigen Krav Maga school op in Netanya waar hij Krav Maga begon aan te leren aan de bevolking terwijl hij zelf verder school liep bij Imi Sde Or.

In 1995 werd, onder toezicht van Imi Sde Or, het International Krav Maga Federation (IKMF) opgericht door Gabi Noah, Eyal Yanilov, Avi Moyal, en Eli Ben Ami. De administratie alsook de professionalisering van de organisatie waren Gabi’s verantwoordelijkheden terwijl hij verder ook technische assistentie gaf aan Israëlische en buitenlandse instructeurs. Landen zoals België, Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Afrika werden opgevolgd door Gabi. Als mede-oprichter en administrateur van het IKMF stond Gabi persoonlijk in voor de opleiding van de instructeurs in deze landen. Gabi Noah heeft grote namen in de wereld van Krav Maga getraind, opgeleid en geëxamineerd waar van o.a Avi Moyal, Haim Sasson, Amnon Darsa en waarbij hij hen ook hun verschillende Expert graden heeft uitgedeeld.

Gabi Noah, oprichter van IKM Krav Maga

In 2009 heeft Gabi Noah « IKM Krav Maga » opgericht waarvan Ton van Leusden zijn officiële vertegenwoordiger is geworden voor Nederland. Vandaag is de school van Gabi in Netanya het centrum van het International Krav Maga (IKM) en heeft hij gedurende al deze jaren zowel burgers, als politie- of veiligheidsdiensten opgeleid. Gabi Noah wordt beschouwd als één van de beste Krav Maga instructeurs en heeft duizenden mensen opgeleid (zowel burgers als professionals). Als je de kans hebt bij Gabi les te volgen zal je kunnen genieten van zijn passie voor Krav Maga.