In 1964 verliet Imi het leger en begon hij Krav Maga aan te leren aan burgers in militair tenue. Later nam hij de kimono over van het judo alsook hun gradatiesysteem met banden. Dit systeem werd gedurende een aantal jaren behouden en graden gingen dus van de witte naar de zwarte band. In 1987 werd dit systeem vervangen en werd ook de kimono niet langer meer gebruikt. Krav Maga leerlingen mogen sinds dat moment gewoonweg een t-shirt, broek en sportschoenen gebruiken (outdoors trainen gebeurde echter wel in dagelijkse kledij). Op datzelfde moment stopte Imi, alsook enkele andere instructeurs, banden te dragen.

Gedurende de jaren 90 verspreidde Krav Maga zich over de hele wereld en evolueerde ook de technieken. Levelpads werden geïntroduceerd waardoor het gradatiesysteem logischer werd en terugging naar de oorsprong van Krav Maga, nl. het Israëlisch leger met haar gradatiesysteem:

  • Practitioner, P1 t/m P5
  • Graduate, G1 t/m G5
  • Expert, E1 t/m E5

Elke graad bezit 5 niveaus met een specifiek technisch programma. Om over te stappen naar de volgende graad moet de student elke voorafgaande graad opnieuw afleggen.

Bijvoorbeeld: De leerling die de graad Practioner Level 3 wenst af te leggen moet daarvoor opnieuw Practioner Level 1 en 2 afleggen om dan met het technisch programma te beginnen van Practioner Level 3.

Deze methodologie heeft als troef dat de basistechnieken elke keer opnieuw getest worden waardoor ze beter en beter gekend zijn door de leerlingen.

Master in Krav Maga is de laatste categorie

De IKM gaat half jaarlijks examens verzorgen in Noord, Midden en Zuid Nederland in kleine groepen. Gabi Noah neemt alle examens af om instructeurs en studenten tegemoet te komen in kwaliteit voor de Krav Maga met personal feedback voor studenten en om lange reistijden te voor komen.